Κορμός κατσαρόλας με γκλάσο σοκολάτας

Η σοκολάτα είτε είναι Καλοκαίρι είτε Χειμώνας ειναι θεωρώ το αγαπημένο γλυκό σχεδόν όλων ,πόσο μάλλον όταν ειναι κορμός και μάλιστα πανεύκολος ,στην κατσαρόλα,ναι καλά διαβάσατε,θα σας πω ακριβως πως γίνεται.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ

250 γραμμάρια μαργαρίνη

3 κουταλιές σούπας κακάο

λιγο κονιάκ,σχεδόν μισό ποτηράκι κρασιού

2 σοκολάτες κουβερτούρες  μεγάλες

3 πακέτα μπισκότα τετράγωνα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ

100 γραμμάρια βούτυρο

1 κουβερτούρα σοκολάτα

και λίγο γάλα.


Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε μια κατσαρολα σε χαμηλή φωτιά( στο αυτόματο μάτι της κουζίνας βάλτε το στο 4 η στο 5)τη μαργαρίνη,την μια  κουβερτούρα και το κακάο να λιώσουν ,τα ανακατεύουμε σιγά σιγά να ενωθούν μεταξύ τους.

Σε μια κούπα ρίχνετε σπάτε τα μπισκότα και ρίχνετε και το κονιάκ.

Αν θέλετε προσθέτετε μέσα ψιλοκομμένα καρύδια η αμύγδαλα και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι η μανταρίνι που πάει και ωραία με τη σοκολάτα.



 Αφου είναι έτοιμο το μέιγμα με τη σοκολατα και τη μαργαρίνη  ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα μπισκοτα ,το κονιακ και τα υπόλοιπα υλικά.

Θελουν ένα καλό ανακάτεμα για να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Στρώνετε σε ταψάκι αλουμινίου μιας χρήσης η οτι αλλο έχετε και σας βολεύει το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο για να παγώσει.

Μετά κάνετε τη γκανάζ που θα ρίξετε απο πάνω.

Σε χαμηλή φωτιά πάλι λιώνετε 100 γραμμάρια βούτυρο την κουβερτούρα και λίγο γάλα.

Μόλις δείτε ότι λιώσαν όλα και έχει μια καλή ρευστότητα το ρίχνετε πάνω στο μΕΊγμα με τα μπισκότα και τα υπόλοιπα και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσει ξανα.

Ειναι τόσο απλό μα τόσο νόστιμο γλυκό που θα το φτιάξετε πιστέυω ξανά και ξανά

Αν βάλετε δε απο πάνω μια μπάλα παγωτο βανίλλλια η καιμάκι θα γίνει υπεροχο.

                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας