Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Χοιρινές μπριζόλες με μελιτζάνες

Κάποια ημέρα σκέφτηκα πως θα μπορούσα να κάνω τις χοιρινές μπριζόλες που είχα για να μαγειρέψω.

Κοίταξα και είδα  ότι έχω λαχανικά και σκέφτηκα να κάνω έναν αυτοσχεδιασό ο οποίος ομολογουμένως μας βγήκε πάρα πολύ γευστικός.

Λοιπόν σας γράφω κι εσάς  πως μπορείτε να κάνετε ,ενα απλό και πολύ νόστιμο πιάτο.

Χρειάζεστε λοιπόν 4  μελιτζάνες ,καλύτερα να είναι τσακώνικες γιατί είναι πιό γλυκές.


4 πράσινες πιπεριές,1 κλωνάρι θυμάρι,2 σκελίδες σκόρδο,3 ντοματίνια,αλάτι,κόκινο πιπέρι και ελαιόλαδο.Καθαρίζετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και ρίχνετε λίγο αλάτι για να βγάλουν την πικρίλα τους.

Κόβετε σε φέτες τις πιπεριές ,το σκόρδο σε φέτες ,το ίδιο και τα ντοματίνια.


Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάζετε να ροδοκκονίσουν ,ρίχνετε και το θυμάρι με το σκόρδο και τις πιπεριές  μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
Βγάζετε τις πιπεριές απο το λάδι και ρίχνετε τις μελιτζάνες για να πάρουν κι αυτές χρώμα,τις βγάζετε κι αυτές όταν μισοψηθούν και βάζετε το κρέας να κοκκινίσει κι αυτό.

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας βάζετε απο πάνω και τα λαχανικά και αφού ρίξετε και λίγο νεράκι κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας που τα έχετε τοποθετήσει σε σειρές και τα αφήντε να σιγοβάρασουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.Και κάπως έτσι ανακαλύπτεις ότι με κάποιους συνδιασμούς γεύσεων μπορείς να απολαύσεις απλά και γευστικά πιάτα που σίγουρα θα τα τιμήσουν όλοι


Η κουζινα τελικά θέλει λίγη φαντασία και να συνδυάσεις τις γεύσεις που προτιμάς και όχι πολλά και περίπλοκα υλικά.

Το παραδοσιακό φαγητό είναι αξία διαχρονική.

Καλές οι " γκουρμεδιές" αλλά ο παλιός είναι αλλιώς που λέει και η παροιμία.


 

Για αυτό λοιπόν απλά λιτά και με υλικά που βρίσκει κάποιος εύκολα είναι η πιο καλή λύση για να φάει όλη η οικογένεια και να το ευχαριστηθεί κιόλας.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: