Οταν το αποτέλεσμα βγεί νόστιμο ,μένει στα αγαπαημένα πιάτα της οικογένειας.
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε αυτό το πιάτο που βγήκε πολύ ωραίο.
Γράψτε υλικά και αν θέλετε και ταιριάζει στις γεύσεις δοκιμάστε το κι εσείς.
Θα το έχετε σε σιγανή φωτιά και θα το γυρίζετε να παρει χρώμα απο παντού.
Αφου κοκκινίσει απο όλες τις πλευρές και και πάρει ένα ωραίο χρώμα το σβήνετε με το χυμο λεμονιού και το αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις.
Στη συνέχεια αρχίζετε να προσθέτε τα υλικά ένα ένα αρχίζοντας απο το καρό,το κρεμμυδάκι και κάθε φορά αφήνετε να βράσουν λιγακι για να βγαζει το κάθε λαχανικό τη γεύση του και να ενώνετε με το κρέας.
Αυτό θα κάνεις τις γεύσεις να αναδειχθούν καλύτερα.
Τελευταία ρίχνετε την ντομάτα και αφού την ανακατέψετε να παει παντού
1 καρότο
μια μικρή κούπα αρακά
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
μια κανονική κούπα πληγούρι.
ελαιόλαδο
1 ντομάτα τριμένη,αν δεν έχετε βάλτε μια κουταλιά πελτέ αραιωμένη σε λίγο νερό
1 λεμόνι το χυμό,1 κρεμυδάκι φρέσκο κομμένο ,μισό ποτήρι νερό
Αλάτι ,πιπέρι μαύρο και μισο κύβο λαχανικών, η κάποιο απο τα μείγματα μπαχαρικών που κυκλοφορεί αν θέλετε λίγη έξτρα γεύση.
Βάζετε το κρέας στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να κοκινίσει απο όλες τις πλευρέςΘα το έχετε σε σιγανή φωτιά και θα το γυρίζετε να παρει χρώμα απο παντού.
Αυτό βέβαια υσχύει αν το κομμάτι ξέρετε ότι είναι μαλακό και σιτεμένο.
Αν έχετε αμφιβολίες βράστε το πρώτα.
Αφου κοκκινίσει απο όλες τις πλευρές και και πάρει ένα ωραίο χρώμα το σβήνετε με το χυμο λεμονιού και το αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις.
Στη συνέχεια αρχίζετε να προσθέτε τα υλικά ένα ένα αρχίζοντας απο το καρό,το κρεμμυδάκι και κάθε φορά αφήνετε να βράσουν λιγακι για να βγαζει το κάθε λαχανικό τη γεύση του και να ενώνετε με το κρέας.
Αυτό θα κάνεις τις γεύσεις να αναδειχθούν καλύτερα.
Τελευταία ρίχνετε την ντομάτα και αφού την ανακατέψετε να παει παντού
Οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν καθώς και η θερμοκρασια θα βράσουν το πληγούρι τόσο όσο χρειάζεται για να είναι βρασμένο αλλά όχι λασπιασμένο
Είνα νόστιμο πιάτο και με πολλά θρεπτικά συστατικά καθώς έχει κρεας,λαχανικα και το πληγουρι.
Κάντε μια δοκιμή για να δείτε αν θα σας αρέσει και σας...
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!