Κριθαράκι με κιμά

500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο

1 σακουλακι κριθαράκι μέτριο

1 ντομάτα ώριμη

ελαιόλαδο  ,οσο εσείς θέλετε να βαλετε στο φαγητό σας.

1 καρότο

1 πράσινη πιπεριά

μαιτανό,αλάτι,μαύρο πιπέρι,λιγη ρίγανη


Λίγο κρασί άσπρο.
Σωτάρετε τα λαχανικά χιλοκομένα στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και τα αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.









Το τηγάνισμα στο κριθαράκι πρέπει να είναι αρκετό ,μέχρι να αλλάξει χρώμα να γίνει πιο διάφανο και πιο γιλαιστερό.

Ετσι και πιο νόστιμο θα γίνει και πιο σπυρωτό και δε θα λασπώσει ,θάναι ωραίο να το φάτε και την άλλη μέρα ,ακόμη και κρύο.

Ρίχνετε και τον κιμά και συνεχίζετε το σωτάρισμα μέχρι να τσιγαριστεί καλά ο κιμάς και να σκορπίσει μέσα στο τηγάνι και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Τα σβήνετε με κρασί άσπρο και ρίχνετε την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια.

Ρίχνετε και το ποτήρι το νερό και το αφήνετε να βράσει για λίγο,ας κραταέι λαγάκι.

Θα κλέισετε το μάτι και θα αφήσετε την κατσαρόλα καπακωμένη.

Ετσι αυτό θα φουσκώσει και θα χάσει ολα τα υγρά του αλλά παράλληλα θα γίνει σπυρωτο και θα ξεχωρίζει ένα ενα,το βλεπετε και στις εικόνες.

Ωραίο και απλό πιάτο,μοιάζει με τα μακαρόνια με κιμά κι όμως διαφέρει .

Σας συνιστώ να το δοκιμάσετε και σίγουρα θα το φτιάξετε πολλές φορές

                                        ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
 Ελάτε και στην ομάδα μας

Ειμαστε και στο Pinterest

Συνολικές προβολές σελίδας