Πανακότα δροσερή και ελαφριά





500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ,για μαγειρική
500 γραμμάρια γάλα 2,5 % λιπαρά
12 φύλλα ζελατίνα
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
Σιρόπι φραουλας,η γλυκό του κουταλιού φράουλα και ακόμη καλύτερα φρέσκιες φράουλες αν βρείτε ,τις χτυπάτε στο μπλεντεράκι να γίνουν ζουμί και ρίχνετε απο πανω απο το γλυκό.

Βάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό να μαλακώσουν

Ρίχνετε την κρέμμα γάλακτος και το γάλα σε κατσαρόλα και το βάζετε στη φωτιά,το αφήνετε μέρι λίγο πριν αρχίσει να βράζει.

Το βγάζετε απο τη φωτιά και ρίχνετε τις ζελατίνες τις οποίες έχετε στραγγισει απο το νερό πιο πρίν.
Ρίχνετε τις βανίλλιες και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα μαζί


Γεμίζετε τα κουπάκια με το μείγμα αυτό και το αφήνουμε όλη τη νύχτα η 6 με 8 ώρες.
Οταν θελήστε να ξεφορμάρετε το γλυκό βάζετε λίγο χλιαρό νερό σε ένα δοχέιο και βάζετε για λίγο μέσα το κουπάκι .
Με ένα μαχαιράκι  ξεκολλάτε προσεκτικά τις άκρες και το β΄γαζετε σε πιάτο.
Ρίχνετε απο πάνω το σιρόπι και σερβίρετε.
Δροσερό και ελαφύ ότι πρέπει για τώρα το Καλοκαίρι ,και όχι μόνο

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!

Βρείτε μας και στην ομάδα μας στο FB
https://www.facebook.com/groups/osamasaresounkaiagapame/

Συνολικές προβολές σελίδας