1,5 ποτήρι νερού ηλιέλαιο ,μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο( όχι πολύ μεγάλα ποτήρια)
1,5 ποτήρι νερού ζάχαρη,1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού.
1 μπαίκιν πάουντερ
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
Ρίχνετε όλο το λάδι στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει.
Ρίχνετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ.
Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι που μέσα έχετε προσθέσει τη σόδα και το μπαίκιν και μετά το χυμό πορτοκαλιού .
Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου του μίξερ
Βάζετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και αφού αλευρώσετε τα χέρια σας παίρνετε μικρές μπάλες ζύμης και πλάθετε τα κουλουράκια,που στην ουσία είναι τραγανά μυρωδάτα μπισκότα πορτοκαλιού
Τα ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή περίπου ώρα η όσο να τα δείτε να ροδοκοκκινίζουν.
Είναι πολύ νόστιμα και πολύ αρωματικά τρώγονται πολύ ευχάριστα και συνοδεύουν πολύ ωραία το καφεδάκι σας τώ ρα που είναι νηστεία
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!