1 κουνέλι,1 κιλό πατάτες,3 καρότα μεγάλα,2 κρεμμύδια μεγάλα,1 πράσινη πιπεριά,σέλινο,αλάτι πιπέρι,ελαιόλαδο, μουστάρδα ρίγανη,κέτσαπ,ντοματοπελτές,μαύρο και κόκινο πιπέρι, κόκινο κρασί,1 πορτοκάλι το χυμό και 1 λεμόνι το χυμό.
Πλένετε ,κόβετε και βράζετε ελαφρά το κουνέλι αν είναι μεγάλο.
Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά,τα κόβετε σε κομμάτια.
Τα βάζετε κουνέλι και λαχανικά στη γάστρα ωραία τοποθετημένα τα λαχανικά γύρω από τα κομμάτια του κουνελιού
Φτιάχνετε μια σάλτσα αφού στύψτε το λεμόνι και το πορτοκάλι,ρίξετε ένα ποτηράκι κρασί και ένα ελαιόλαδο,λίγη κέτσαπ λίγη μουστάρδα,μια κουταλιά ντοματοπελτέ αλάτι πιπέρι κόκκινο και μαύρο και τη ρίγανη.
Τα χτυπάτε καλά να ενωθούν και τα ρίχνετε πάνω στα κομμάτια του κουνελιού και στα λαχανικά
Βάζετε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνετε στην αρχή στους 200 βαθμούς Κελσίου για να κάνει ατμούς μέσα η γάστρα και μετά τη μισή ώρα την κατεβάζετε στο 180 και αφήνετε να σιγοψηθεί το φαγητό μέχρι να μείνει μόνον το λάδι ...
Το σερβίρετε με σαλάτα,φέτα και μπύρα η κρασάκι άσπρο,είναι ένα πιάτο ελαφρύ και νόστιμο συν το ότι είναι υγιεινό
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!