Τηγανιά χοιρινή και πατάτες φουρνου

Πιάτο με χοιρινά κομμάτια κρεάς και πατατες ψημενα στο φούρνο

 700 γραμμάρια κρέας χοιρινό για τηγανιά κομμένο,1 κόκκινη  πιπεριά,1 πράσινη,1 μεγάλο κρεμμύδι,2 σκελίδες σκόρδο,1 μανιτάρι μεγάλο φρέσκο,ένα μικρο ποτήρι τσίπουρο,αλάτι πιπέρι κόκκινο και μαύρο,κολιανδρο,ρίγανη,μουστάρδα  ,κέτσαπ,1 λεμόνι,ελαιόλαδο.
 Κόβετε τα λαχανικά και τα βάζετε σε ένα τηγάνι να μαραθούν με το λάδι και τα μπαχαρικά,ρίχνετε σε λίγο και το κρέας και τα αφήνετε να βράσουν με τα υγρά μέχρι  να μείνουν μόνο με το λάδι.
Αφού κοκκινίσουν καλά από όλες τις μεριές τα σβήνετε με το τσίπουρο.
 Αφού βράσουν και με το τσίπουρο και εξατμιστεί ετοιμάζετε ένα μείγμα  με μια κουταλιά της σούπας καλά γεμάτη μουστάρδα,μια κουταλιά κέτσαπ ,το χυμό λεμονιού,και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο,συμπληρώνετε με νερό για να γίνει όλο το μείγμα μια κούπα και το ρίχνετε στο τηγάνι.
Το αφήνετε να σιγοβράσει και να μείνει με μια ωραία σάλτσα που θα δημιουργηθεί.

Για τις πατάτες φούρνου θέλετε 1 κιλό πατάτες,αλάτι,1 λεμόνι,1 πορτοκάλι,1 ποτηράκι λάδι,ρίγανη,κόκκινο πιπέρι και μαύρο ,μέλι και νερό.
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες για φούρνο,τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε μαζί με τα μπαχαρικά και το μισό λάδι στο φούρνο.
Στίβετε το λεμόνι και το πορτοκάλι και το ανακατεύετε με μισό ποτηράκι ελαιόλαδο και μια μεγάλη κουταλιά μέλι,τα χτυπάτε να γίνουν όλα ένα μείγμα και το ρίχνετε πάνω στις πατάτες που έχουν ήδη πιάσει μια ωραία κρούστα στο φούρνο.
Τις αφήνετε να σιγοψηθούν ,για να γίνουν καλοψημένο
ες αλλά και μαλακές.
Ωραία ταιριάζουν μ αυτό το πιάτο οι λαχανίδες σαλάτα που αφού τις πλύνετε καλά τις βράζετε σε ζεστό νερό για 5 λεπτά και τις σερβίρετε ζεστές με λαδολέμονο και αλάτι φυσικά.

                                             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας