Καλαμάρια κόκκινα κρασάτα

Καλαμαρια κοκκινιστα σερβιρισμενα με ρυζι που περιεχει αρακα και κκαλαμποκι κοκινη χαρτοπετσετα και πηρουνι με χρυσες λεπτομερειες


700 γραμμάρια κατεψυγμένα καλαμάρια δαχτυλίδια η ολόκληρα,2 μικρά κρεμμύδια,1 σκελίδα σκόρδο,μισό ματσάκι άνηθο,μισό ματσάκι μαϊντανό,2 ντομάτες,ελαιόλαδο,κρασί άσπρο,1 κουταλιά πελτέ,1 κουταλιά κέτσαπ καυτερή,1 κουταλιά μουστάρδα,αλάτι ,πιπέρι κόκκινο και μαύρο,λίγο νερό.
 Καθαρίζετε τα κρεμμύδια,το σκόρδο  και πλένετε τον άνηθο και το μαϊντανό.
Έχετε  πλύνει καλά τα καλαμαράκια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα,ρίχνετε από πάνω τον άνηθο,τα κρεμμύδια  και το σκόρδο.

 Ρίχνετε και τα πιπέρια κόκκινο και μαύρο μαζί με το αλάτι και το λάδι και τα βάζετε στη φωτιά.
Πλένετε  και κόβετε τις ντομάτες στην αρχή φέτα και μετά σε στενόμακρες λουρίδες.
Αφήνετε τα καλαμάρια να βράσουν για 10-15 λεπτά και τα σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε να βράσουν και με αυτό 5 λεπτά και ρίχνετε τη ντομάτα.
Αφού μαλακώσει λίγο η ντομάτα ρίχνετε ένα μείγμα από πελτέ κέτσαπ και μουστάρδα που έχετε ετοιμάσει και λίγο νερό (3/4 ποτηριού)
Το βράζετε να φύγουν τα πολλά υγρά  είναι έτοιμο.

Τα σερβίρετε με ρύζι με λαχανικάhttp://neli62.blogspot.gr/2012/10/blog-post_12.html
η πατάτες τηγανητές,εύκολο και νόστιμο,ταιριάζει ωραία με κρασί άσπρο.

                                       ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας