Χοιρινό πρασοσέλινο

Πιάτο με κομμάτια χοιρινού κρέατος και πράσα και σέλινα,λεμονάτο,χωρίς αυγολέμονο
 700 γραμμάρια κρέας χοιρινό,καλύτερα να έχει λίγο παχάκι,7 πράσα,1 σέλινο με ρίζα,1 κρεμμύδι,1 καρώτο,2 λεμόνια,μαϊντανό,αλάτι ,πιπέρι, κόλιανδρο,1 ποτηράκι κρασιού λάδι,ένα ποτηράκι κρασιού κρασί άσπρο,νερό ,μια κουταλιά της σούπας γεμάτη αλεύρι.
 Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε μια κατσαρόλα.
 Βάζετε το αλάτι ,το πιπέρι ,το κρεμμύδι και το κόλιανδρο.Το αφήνετε να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
 Καθαρίζετε τα πράσα και τα κόβετε μεγαλούτσικα κομμάτια.Καθαρίζετε τη ρίζα από το σέλινο και αφού το πλύνετε κόβετε τη ρίζα σε φετάκια και τα φύλλα όχι πολύ ψιλοκομμένα.Κόβετε και το μαϊντανό, και το καρώτο και αυτό σε φετάκια.
 Όταν κοκκινίσει το κρέας  και μαραθεί καλά το κρεμμύδι,το σβήνετε με το κρασί,και αφου πάρει μια δυό βράσεις
 ρίχνετε νερό όσο να σκεπαστεί το κρέας.Το βράζετε μέχρι να σωθεί το νερό, δοκιμάζετε με το πιρούνι αν δεν έχει μαλακώσει το κρέας συμπληρώνετε ακόμη λίγο νεράκι.
Ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και το χυμό από τα δύο λεμόνια.Αφού πάρουν έτσι μια δύο βράσεις ρίχνετε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.Δεν ανακατεύετε την κατσαρόλα με κουτάλι,απλά την κουνάτε για να μη διαλυθούν τα πράσα.Βράζετε το φαγητό για μισή περίπου ώρα να μαλακώσει το καρώτο και η ρίζα του σέλινου.Η φωτιά καλύτερα να μην είναι πολύ δυνατή.Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό βγάζετε το ζουμί και αφού το βάλετε στο μπλεντεράκι το χτυπάτε για λίγο με το αλεύρι και το ξαναρίχνετε στο φαγητό.

Το φαγητό αυτό κανονικά θέλει αβγολέμονο ,αλλά εμένα δε μου πολύ αρέσει και για αυτό το κάνω έτσι.Το συνοδεύετε με κρασί άσπρο και φέτα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας