Κουλουράκια βανίλιας

Ριγέ ασπρόμαυρη πιατέλα σχέδιο ζέμπρα,με λαχταριστά κουλουράκια βανίλας και απο πανω με σουσάμι
 1 φλιτζάνι του καφέ καλαμποκέλαιο,1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη,1 βανίλια,1 αυγό,μισό μπαίκιν πάουντερ ,και αλεύρι όσο σηκώσει.(1 αυγό για να αλείψετε τα κουλουράκια από πάνω)

(Αυτά είναι τα υλικά για μια δόση κουλουράκια,και οι φωτογραφίες  μέχρι και τη ζύμη είναι με αυτή την ποσότητα,στο ταψί τα κουλουράκια,είναι σε διπλή δόση ,το γράφω αυτό για να μην απορείτε πως δεν σας βγήκαν τόσα πολλά.)
 Ρίχνετε το λάδι το αυγό το μπαίκιν πάουντερ,και τη βανίλια σε μια λεκανίτσα (εγώ ρίχνω δύο βανίλιες για τι μου αρέσει το άρωμα της πολύ)
 Ρίχνετε λίγο ,λίγο και το αλεύρι και ανακατεύετε με το χέρι.
 Το ζυμώνετε να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή και να μην κολλάει στα χέρια.
 Κόβετε μια ποσότητα ζυμαριού και πλάθετε ένα κορδόνι.
 Το κόβετε διαγώνια με ,ένα μαχαιράκι αφού αφαιρέσετε τις άκρες για να έχουν κι αυτές λοξό σχήμα.
 Στρώνετε τα μπαστουνάκια σε ένα ταψί που έχετε βάλει λαδόκολλα.
 Τα αλείφετε με ένα πινέλο με το αυγό που το έχετε χτυπήσει πρώτα.
 Βάζετε επάνω και αρκετό σουσάμι.
Τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 25 λεπτά της ώρας .
Η μέχρι να δείτε ότι κοκκίνισαν καλά.Είναι πολύ οικονομική και νόστιμη συνταγή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας