Μία ουρά μοσχαριού,300 γραμμάρια ρεβίθια, 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,2 καρότα,1πράσο,1 μεγάλο κρεμμύδι,ντοματάκια ψιλοκομμένα,μαύρο πιπέρι,κόκκινο γλυκό πιπέρι,αλάτι,μαϊντανό μισό ματσάκι,ένα ποτηράκι άσπρο κρασί,ένα ποτηράκι νερό. Μουσκεύετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα.Αφού ρίξετε το νερό τα βάζετε σε μια γάστρα.Ρίχνετε το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια,τα καρότα επίσης κομμένα,το πράσο μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο, το μαϊντανό επίσης κομμένο, το αλάτι ,τα πιπέρια μαύρο και κόκκινο,τα ντοματάκια ,το λάδι και αφού τα ανακατέψτε καλά μεταξύ τους τα αφήνετε.
Πλένετε το κρέας και το αφήνετε για λίγο να στραγγίσουν τα νερά του και το βάζετε κι αυτό στη γάστρα.
Το ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνετε το κρασί και το νερό. Κλείνετε τη γάστρα και ανάψετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Το αφήνετε να ψηθεί στην αρχή σ αυτή τη θερμοκρασία και σε μισή περίπου ώρα κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς.
Το ψήνετε για 2 ώρες η και λίγο παραπάνω μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και να μην έχει πολλά υγρά
Ταιριάζει πιο πολύ για Χειμώνα και συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και κόκκινο κρασί.... ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!
Πλένετε το κρέας και το αφήνετε για λίγο να στραγγίσουν τα νερά του και το βάζετε κι αυτό στη γάστρα.
Το ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνετε το κρασί και το νερό. Κλείνετε τη γάστρα και ανάψετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Το αφήνετε να ψηθεί στην αρχή σ αυτή τη θερμοκρασία και σε μισή περίπου ώρα κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς.
Το ψήνετε για 2 ώρες η και λίγο παραπάνω μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και να μην έχει πολλά υγρά
Ταιριάζει πιο πολύ για Χειμώνα και συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και κόκκινο κρασί.... ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου